Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

V úvodním zápase roku 2023 Riders přivítají North Wings

Po vánoční přestávce se vrací do Pardubic zápasy Univerzitní ligy ledního hokeje. Ve 13. kole přivítají Riders Univerzita Pardubice na domácím ledě North Wings Ústí nad Labem. Pardubičtí hokejisté se s rokem 2022 rozloučili dvěma vítězstvími na které budou chtít navázat i v tomto roce.

Riders Univerzita Pardubice

Pardubice mají před sebou velkou výzvu. Bodovat třikrát v řadě se jim ještě nikdy v historii klubu nepovedlo. Po dobrých výkonech na konci minulého roku mají příležitost na tuto metu dosáhnout. „Čeká nás první utkání po pauze, budeme se snažit navázat tam, kde jsme minulý rok skončili. V tuto chvíli je pro nás každý zápas jako playoff“, burcuje tým před pondělním utkáním kapitán Jan Vacek.

Riders se aktuálně stále drží na poslední postupové příčce do vyřazovacích bojů a každý bod pro ně má cenu zlata. „Čekám vyrovnaný zápas, ve kterém budou rozhodovat maličkosti“, nastiňuje vývoj utkání obránce, který zároveň plní funkci manažera klubu.

Soupeř si bude muset dávat pozor primárně na první ofenzivní letku Riders ve složení Josef Teuber, Martin Maťátko a Marek Ladman. Tahle trojka vstřelila dohromady 21 z celkových 36 branek Pardubic.

HC NORTH WINGS Ústí nad Labem

Severočeši posbírali v aktuálním ročníku ULLH zatím 18 bodů, které jim zaručují 6. příčku. Ambiciózní celek vedený mistrem světa z roku 2020 Martinem Štěpánek si v minulém zápase poradil s Masarykovou Univerzitou 4:3.

Nejproduktivnějším hráčem v dresu North Wings je Adam Janoušek, jenž má na svém kontě 18 bodů za 10 branek a 8 asistencí. V produktivitě mu zdatně sekunduje Matěj Harkabus, který má pouze o jeden bod méně.

Vzájemné zápasy

Riders ještě nikdy nedokázali Ústí porazit. Ze všech čtyřech zápasů pokaždé naplno bodovali North Wings. V této sezoně půjde už o třetí střetnutí. V obou zápasech Riders vstřelili pouze po jedné brance, tuto bilanci budou chtít před vlastními fanoušky určitě vylepšit.

Vstupenky, vstup na utkání

Utkání se odehraje v pondělí 9. ledna v 19:00 v Enteria areně (Sukova tř. 1735, Pardubice). Vstup je od vrátnice zimního stadionu. Vstupenky na zápas zakoupíte online, s využitím kódů hráče získáte slevu 25 %. Elektronickou vstupenku stačí mít připravenou v telefonu.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři