Přesunout nahoru

Akademici zahájí rok 2023 v Brně

Prestižní duel nás čeká už 11.1. Zatímco MUNI touží po pomstě, Akademici chtějí udržet první místo.

Pořádný výlet čeká na Akademiky v prvním zápase letošního kalendářní roku. Vydají se k rakouským hranicím, aby sehráli duel s MUNI. Nový rok tedy zahájí tam, kde ten minulý skončili.

Průběh sezóny

Akademici přezimovali na prvním místě, zatímco MUNI nemůže být spokojena. Zimní spánek medvědi strávili na 5. příčce, které je staví do nevýhodné pozice v play-off. Příčinou byl především nepovedený závěr podzimu. Od začátku listopadu totiž získala MUNI ze 7 zápasů jen 6 bodů a prohrála třeba s Ostravou nebo Ústí. Akademici naopak prohráli jen dvakrát - nejprve v Pardubicích a poté přišli i o domácí neporazitelnost s Engineers. 

Vzájemné zápasy

Týmy mají takřka vyrovnanou bilanci, přičemž ten letošní vyhráli Akademici těsně 3:2. I tentokrát se dá tedy očekávat maximálně vyrovnaný duel, zejména proto že Brněnští budou mít domácí výhodu.

Favorit zápasu

Favoritem i přes venkovní prostředí budou Akademici. Rozdíl 11 bodů a čtyř příček je zkrátka staví do role favorita. MUNI ale má co nabídnout. Zejména dvojice Tomaník - Jakubec, která dohromady vstřelila 28 branek, což je více než polovina celkových. Sehrané duo nabízí i Akademici. Dvojice Princl Reitspies mají 27, respektive 23 bodů a obsazují první a sdílenou druhou příčku v bodování. Důležitým prvkem bude i pozice brankáře, kde by měli mít mírně navrch Akademici.


Po tomto zápase se Akademici konečně znovu předvedou na domácí půdě. 18.11 v 19:30, Ice Aréna, kde přivítají UP Olomouc. Lístky budou k dostání ZDE.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři