Přesunout nahoru
so 16. 3. 2024, 17:30
NWU
ENG
po 18. 3. 2024, 18:00
ENG
NWU
po 18. 3. 2024, 18:30
UKP
MUNI
čt 21. 3. 2024, 18:00
ENG
AKA
po 25. 3. 2024, 19:30
BDB
UKP
út 26. 3. 2024, 19:00
AKA
ENG
čt 28. 3. 2024, 18:30
UKP
BDB
čt 28. 3. 2024, 19:15
ENG
AKA
po 1. 4. 2024, 18:30
BDB
UKP

Black Dogs po úspěšném obratu přetlačili Ostravu

Black Dogs se poprvé v novém roce představili domácím příznivcům. Začátek se jim sice nepovedl, pak ale Jihočeši započali svůj povedený obrat a po dobrém výkonu si došli pro tři body do tabulky.

Začátek zápasu se vydařil mnohem lépe hostujícímu týmu, který si v první minutě došel pro vedení. Matěj Potočný první střelou domácího Dvořáka sice nepřekonal, na jeho druhý pokus z dorážky už ale nedosáhl. A netrvalo to vůbec dlouho a ostravští hokejisté se dostali do dvoubrankového náskoku. Filip Byčkov projel obratně útočným pásmem a zakončil přesně, jak potřeboval - 0:2. Black Dogs se nemohli dostat do hry, i oni se ale radovali z první trefy, která přišla paradoxně v oslabení. Matouš Masopust ujel všem bránící hráčům a po pohledné akci upravil skóre. A domácí příznivci se radovali i poté, co Petr Bouška zachytil kotouč na modré čáře a z dálky propálil vše, co potřeboval. Do kabin se tak šlo za srovnaného stavu. 

Začátek prostředního dějství ovlivnilo velké množství vyloučení. Black Dogs se dokonce dostali k přesilovce čtyři na tři. Ta ale zůstala neproměněna ve vedoucí branku. Domácí ale měli více příležitostí, tu největší pak mě na hokejce Matouš Masopust, který trefil neuspěl z dorážky. Jihočeši byli i v dalších minutách o něco aktivnější a chtěli se poprvé chopit vedení, nicméně Ostrava odolávala a v druhé periodě jsme tedy přesnou trefu neviděli. 

Na domácí střídačce ale bylo o něco veseleji těsně po startu následujícího dějství. Vojtěch Krcho dobře zapracoval u brankoviště a z jeho těsné blízkosti usměrnil kotouč tak, kam bylo třeba - 3:2. Svěřenci trenéra Oulíka a Irry se tak poprvé chopili vedení. Ostravští hokejisté podnikli útočné výpady, s nimi však prozatím domácí obrana neměla výraznější problémy. Naopak se podruhé opět trefili domácí, tentokrát Jakub Šafář zamířil přesně z kruhu a poslal Black Dogs do dvoubrankového náskoku. Domácí kráčeli za třemi body, což potvrdil trefou do odkryté části klece Vojtěch Krcho. Domácí pak pokračovali v dobrém výkonu a přidali další přesné trefy. Svůj první zásah přidal také Šimon Masopust, na kterého o chvíli později navázal také po šikovné teči Radek Rolínek. Jihočeši tedy zvládli první domácí zápas v tomto roce podle představ. 


Statistiky utkání:

Black Dogs Budweis - BO Ostrava Vítkovice Steel 7:2 (2:2, 0:0, 5:0)

Branky a nahrávky: 13. M. Masopust, 14. Bouška, 41. Krcho (Svoboda, M. Masopust), 44. Šafář (Kaisler), 50. Krcho (Janoch, Krtek), 55. Š. Masopust (Přívozník, Grauer), 58. Rolínek (Kubeš) – 1. Potočný (Kafka, Plánka), 4. Byčkov

Black Dogs Budweis: Marek Dvořák (Ludvík) – Dudáček, Hubáček, Krtek, Grauer, Bouška, Svoboda (A), Kubeš (A) – Anderle, Krcho, Š. Masopust – Šafář, Kaisler, Vochozka (A) – Kronus, Hrůša, Janoch – Rolínek, Matěj Dvořák, M. Masopust – Přívozník. Trenér: David Oulík.

BO Ostrava Vítkovice Steel: Halouzka (Morys) – Šěvěček, Michal Dvořák (C), Zapletal, Már, Zajíc – Potočný, Slezák, Béreš – Kovalski (A), Radek Dvořák, Kafka (A) – Byčkov, Bernát, Plánka. Trenér: Dominik Kafka.

Rozhodčí: Hacaperka – Dědek, Teršípi. Diváci: 83.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři